‘Genadetijd’

Dagboek voor de 40-dagentijd geschreven door theologen Leantine en Iwan Dekker

De veertig dagen voor Pasen zijn een unieke periode in het kerkelijk jaar. Het is genadetijd, een oud woord in een nieuw jasje. Tijd waarvan je dacht dat je die niet zou hebben. Anders gezegd: tijd om eens stil te staan bij wat genade is en hoe het te maken heeft met ons leven. Het dagboek van Leantine en Iwan is een boek dat mensen kan helpen om in de 40-dagentijd stil te staan bij het thema genade en wat dit te maken heeft met hun leven.

Leantine en Iwan Dekker, beide lid van de Brug in Amersfoort schreven dit dagboek voor uitgeverij KokBoekcentrum. Iwan en Leantine Dekker zijn beiden theoloog. Iwans ervaring ligt bij het ondersteunen van lokale gemeenten in hun zoektocht eigentijds en verstaanbaar te blijven. Hij werkte bij de IZB, de Wittenberg en GZB en is nu werkzaam bij de Protestantse Kerk in Nederland. Leantine heeft zich bij de Wittenberg en de HGJB gespecialiseerd in de toerusting van jongeren en het opzetten en doordenken van jongerenwerk in de lokale gemeenten. Ze was medeauteur van de cursus Geloven met het hart. Daarnaast schrijft ze voor het blad Jente, tegenwoordig Sestra, een column over geloofsopvoeding.

Het dagboek geeft naast een bijbelleesrooster en een korte gedachte, ook een lied, een prikkelende vraag of uitdagende opdracht om mee aan de slag te gaan. Daarom is het ook zeker geschikt voor gezinnen. Een boekje om met jong en oud aan tafel te gebruiken, of juist om zelf op weg te gaan. Een boekje voor persoonlijk gebruik, maar ook om als gemeente samen te lezen.

Via Kok Boekencentrum | Genadetijd kun je een aantal pagina’s inzien en het boek bestellen voor €7.99 excl. verzendkosten.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken