Diaconie Amersfoort

Wat is diaconie?

Het werk van de kerk voor kwetsbare mensen wordt diaconaat (dienstbetoon) genoemd. Vrijwilligers zetten zich in voor mensen die te maken hebben met armoede, isolement, vluchteling zijn, mantelzorgers, dakloosheid, schulden of die door andere oorzaken hulp of hoop nodig hebben. Het diaconaat laat zien dat geloof en dagelijks leven alles met elkaar te maken hebben.

Lees verder

Wat doet de diaconie?

De diaconie is op veel fronten actief. Jaarlijkse acties als Kledinginzameling, Vakantiegeld delen en Kerst voor iedereen springen in het oog. Daarnaast zijn diakenen betrokken bij inloophuizen, jeugdzorg en ouderenwerk en helpen zij allerlei individuele personen.

Lees verder

Diaconaal opbouwwerker

Jennie Harmelink is aangesteld als diaconaal opbouwwerker van de PGA. Ze ondersteunt diakenen en diaconale medewerkers in de wijken bij hun werk. Haar werkvelden zijn onder andere: armoede in Amersfoort, mantelzorg, vluchtelingen/ migranten, jongeren en diaconaat en het straatpastoraat.

Lees verder

Diaconaal nieuws

Vakantiegeld delen, jij doet toch ook mee?

In deze tijd ontvangen veel mensen weer hun vakantiegeld. Ondanks COVID-19 worden er toch al voorzichtig plannen gemaakt voor de aanstaande zomer, misschien dan een huisje in Nederland of wellicht toch nog kamperen in Frankrijk? Maar wat als daar helemaal geen geld voor is, niet voor kamperen in Frankrijk, niet voor een huisje in Nederland, […]

Nieuwsbrief Diaconie

Elke maand schrijft Jennie Harmelink, diaconaal opbouwwerker van de PGA, een nieuwsbrief met allerlei informatie op diaconaal gebied. Deze keer staat er veel informatie die te maken heeft met de huidige corona crisis en alle sociale en maatschappelijke gevolgen. Lees de nieuwsbrief via deze link. Ook de nieuwsbrief ontvangen? Stuur dan een mail naar dow@pkn-amersfoort.nl.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

X