Vertrouwenspersonen

We willen graag dat je je veilig voelt in onze kerk. Veilig om te zijn wie je bent. Veilig om je geloof te beleven. Maar ook om nare en vervelende dingen bespreekbaar te maken die je zijn overkomen of die je gesignaleerd hebt. Dat geldt voor alle kerken en andere plekken waar we werken en samenkomen.

Daar doen we ons best voor. Maar soms gaat het wel eens anders dan we willen. Dat is vervelend. Het liefst lossen we dat samen op. Maar soms is dat niet genoeg of niet (meer) mogelijk. In dat geval kun je terecht bij onze vertrouwenspersonen:

  • Uit je eigen wijk;
  • Van de Protestantse Gemeente Amersfoort (PGA);
  • Buiten de kerk van Amersfoort: SMPR.

PGA Vertrouwenspersonen

Ineke Ruiter

Ineke heeft ruime ervaring als vertrouwenspersoon bij een grote werkgever.

Ze is te bereiken op: 033-4330474.

Rita Buijs

Rita is in haar dagelijkse werk predikant/geestelijk verzorger in een verpleeghuis en in een revalidatiecentrum van een ouderenzorgorganisatie. Ze is ook enkele jaren vertrouwenspersoon.

Ze is te bereiken op: 06 44954120.

Waarvoor kan je de vertrouwenspersoon benaderen

Je kunt contact opnemen met een vertrouwenspersoon als je ongepast, grensoverschrijdend gedrag hebt meegemaakt of hebt gezien. Maar ook als je iets hebt gedaan dat ongepast is en daarover wilt praten.

De SMPR is er voor mensen die seksueel misbruik in een pastorale relatie hebben ervaren en voor de mensen om hen heen.

De vertrouwenspersonen in je eigen wijk helpen ook met bredere soorten van ongewenste situaties binnen de wijkgemeente en of eigen familie. Hiervoor verwijzen we naar de website van je eigen wijkgemeente.

 

Wil je meer weten over het preventiebeleid dat we als kerk hebben rondom (seksueel) misbruik? Dat vind je hier.

20190722_1742442785391911406133966

Start met typen en druk op Enter om te zoeken