Actie Vakantiegeld Delen

De zomer van 2003… Weet u nog wat u toen deed?

Het was een zeer warme en zeer droge zomer, met een hittegolf in augustus.

De Black Eyed Peas zongen: Where is the love..?

In de bioscoop draaide The Lord of the Rings.

En In dat jaar van 2003 werd voor de eerste keer de actie ‘Vakantiegeld Delen’ gehouden!

NU MEER NODIG DAN OOIT

Al 20 jaar delen Amersfoortse kerkgangers hun vakantiegeld met anderen. Het is een jubileumjaar met een schaduwrandje. Want het is mooi dat er steeds weer mensen zijn die willen delen; maar het is wrang dat de actie nog steeds nodig is.

Na corona volgden de energiecrisis en de verhoogde inflatie. Dat heeft het leven nog moeilijker gemaakt voor die mensen die minder te besteden hebben.

In dit jaar, 2023, willen we het twintig jarig bestaan van Vakantiegeld Delen een extra impuls geven door 20% extra aan vakantiegeld op te halen. Die 20 % extra opbrengst zal in het bijzonder naar kinderen en jongeren tussen 0 en 20 jaar gaan.

In 2022 werd er 89.000 euro gegeven. We streven in 2023 dus naar 106.800 euro! Doet u mee om het jubileumdoel te halen zodat er meer kinderen dan anders in hun vakantie iets leuks kunnen gaan doen?

De actie Vakantiegeld Delen is een initiatief van de Protestantse Kerken Amersfoort, Amersfoort-Noord en Hoogland. Jaarlijks wordt vakantiegeld gedeeld met andere mensen die wat extra’s kunnen gebruiken. Denk daarbij aan alleenstaande ouders, gezinnen met een minimuminkomen, en jongeren die op niemand kunnen terugvallen. De actie hanteert geen inkomensnorm. De giften zijn voor mensen die financieel minder draagkrachtig zijn.

De werkwijze is simpel: in mei storten leden van kerkelijke gemeenschappen en andere geïnteresseerden (een deel van) hun vakantiegeld op een gezamenlijke rekening. De kerken verzamelen adressen van Amersfoorters die in de doelgroep vallen, zonder daarbij te letten op overtuiging of afkomst. Begin juni brengt een vrijwilliger van de kerk het bedrag contant naar de begunstigde.

Enkele cijfers:

In 2003 werd er 7.223 euro gegeven. Op 37 adressen werden mensen blij gemaakt.

In 2013 werd er 38.654 euro gegeven, en uitgedeeld op 102 adressen.

In 2022 werd er 89.000 euro gegeven, voor 238 adressen.

Giften:

Een alleenstaande ontvangt 250 euro

Een echtpaar zonder kinderen ontvangt 300 euro

Een (eenouder) gezin met 1 kind ontvangt 380 euro

Een (eenouder gezin met meerdere kinderen ontvangt 450 euro

Wilt u meer weten over deze actie? Neem dan contact op met:

Jennie Harmelink

Diaconaal opbouwwerker Diaconie van de PGA en PGHAN

Tel: 0640307382 JennieHarmelink@pkn-amersfoort.nl

Start met typen en druk op Enter om te zoeken