Diaconie PGA start samen met hulporganisaties hart onder de riem-actie voor inwoners van 70+

Corona maakt dat we een bijzonder jaar beleven. Veel activiteiten zijn door de beperkingen weggevallen. Voor oudere inwoners kan het in deze wintermaanden extra lastig zijn. Daarom starten samenwerkende hulporganisaties volgende week een hart onder de riem-actie voor inwoners van 70+. Burgemeester Lucas Bolsius heeft op 10 december het eerste tasje aan bij een inwoner van Amersfoort aangeboden.

Een team van vrijwilligers gaat de komende maanden langs de deuren bij 4.000 inwoners van 70+. Zij bellen aan met de vraag: hoe gaat het met u? En bieden een attentietasje met daarin een bordspel, wat lekkers en informatie over hulp en activiteiten in de wijk. In het tasje zit ook een Bolsius kaars van de Diaconie Protestantse Gemeente Amersfoort. Het aanbieden doen zij met inachtneming van de coronarichtlijnen. Ook vragen ze of ze nog hulp nodig hebben. Hiermee willen zij mensen een hart onder de riem steken en hulpvragen signaleren en opvangen.  

Het initiatief voor deze actie komt van Indebuurt033, mantelzorg, de Diaconie Protestantse Gemeente Amersfoort en Buurtkamer Binnenstad, maar wordt inmiddels breed gedragen. Ook de gemeente Amersfoort ondersteunt de actie met een financiële bijdrage voor de attentietasjes. De actie loopt vanaf 10 december tot naar verwachting medio februari. De vrijwilligers worden stadsbreed ingezet vanuit vrijwilligersorganisaties. Met dank aan de samenwerking  en inzet van één samen één, de medewerking van buurtbestuur, sociale gasten, straatambassadeurs, Wijkteam, moeders van de buitenkast en scholen.

Voor meer informatie, vragen of aanmelden als vrijwilliger neem contact op:
Jennie Harmelink,
diaconaal opbouwwerker PGA
0640307382 dow@pkn-amersfoort.nl

Start met typen en druk op Enter om te zoeken