Symposium 4 september – Digitaal kerk zijn

Op 4 september in de Fonteinkerk Amersfoort is er een symposium voor iedereen die geïnteresseerd is in de link tussen digitale media en de kerk. Wat zijn de (on)mogelijkheden en hoe kunnen we deze inzetten? De titel is dan ook prikkelend geformuleerd: Digitale Media, Valse Profeet of Reddende Engel?

Sprekers in gesprek

Prominente theologen gaan met elkaar en met de aanwezigen in gesprek.
René de Reuver, scriba generale synode: “Wij zijn niet geroepen om de kerk te redden – daar zorgt God zelf voor”.
Mirella Klomp, expert op het gebied van ‘The Passion’: “Miljoenen Nederlanders nemen jaarlijks deel aan een openbare multimediale uitvoering van Christus’ Passie. Wat zegt dat?”
Remmelt Meijer, theoloog, kerkbegeleider, pionier: “Wij hebben last van ‘gestolde vormen’. Is de preek wel de vorm voor een live-stream?”

Uit Amersfoort spreken Rolinka Klein Kranenburg, pionierend predikant in de Amersfoortse Veenkerk, Kees-Jan Mulder filmmaker, theoloog, facilitator in participatory video en Leo Koffeman als theoloog en oecumenicus, één van de organisatoren van het symposium.

Middagprogramma

In de middag zijn er werkgroepen, workshops, trainingen en demonstraties. Met predikanten, bestuurders, gemeenteleden en specialisten op het gebied van video en sociale media.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken