Kerstlichtjestocht wordt in 2020 “Kribbejacht Amersfoort”

Kribbejacht 2020, het coronaproof alternatief van de Kerstlichtjestocht! Zo werkt het: van 17 – 27 december staan in tien etalages in de Amersfoortse binnenstad figuren uit het kerstverhaal opgesteld. Aan jou de taak om ze allemaal te vinden!

Bij elke figuur/groep figuren vind je een gedicht van stadsdichter Jacques de Waart. In ieder gedicht vind je een opvallende letter. Als je al deze letters verzamelt op de deelnemerskaart kun je het letterwoord maken. Daarnaast is in elk gedicht een woord gemarkeerd, deze kun je ook op de deelnemerskaart noteren. Laat die tien woorden je inspireren tot het maken van een eigen gedicht van maximaal tien regels. Stuur je gedicht in naar kribbejacht@gmail.com. Uit de inzendingen wordt een gedicht gekozen dat geplaatst wordt in De Stad Amersfoort.
Kun je een figuur echt niet vinden? Stuur dan een mail met het onderwerp ‘waar is’ naar bovenstaand mailadres voor de locatie. Je krijgt direct antwoord.

Je kunt de kribbejacht op elk moment van de dag op je eigen tijd en met je eigen (kleine) gezelschap lopen. Deelnemerskaarten zijn te downloaden via www.stadsdominee.nl of via www.katholiekamersfoort.nl. Kom in de benen, even lekker naar buiten. Veel plezier!

De kribbejacht is een samenwerking van de binnenstad ondernemers en de gezamenlijke kerken. Op 24 en 25 december staat het kerstverhaal centraal in alle Vieringen vanuit de Amersfoortse kerken. Op www.zindex033.nl zie je hoe je online mee kunt doen.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken