Kent u de Thomas Scheltus Stiching al?

We leven in een bijzondere tijd. Het coronavirus beperkt al bijna een jaar ons dagelijks leven. In persoonlijke levens kan corona ook veel hebben aangericht en zijn er zorgen. Soms ook financiële zorgen. Bijvoorbeeld omdat mensen hun baan verliezen. Omdat mensen hun onderneming moeten sluiten. Of omdat iemand zzp’er is en geen opdrachten meer heeft. En natuurlijk kunnen er ook andere redenen zijn waardoor mensen in financieel zwaar weer terecht zijn gekomen.

De Thomas Scheltus Stichting geeft financiële hulp
In een aantal van deze gevallen kan de Thomas Scheltus Stichting helpen! De Thomas Scheltus Stichting is aan het eind van 19e eeuw ontstaan uit de nalatenschap van Carel Scheltus en Cornelia Scheltus. Er werd een ‘Dameshuis’ opgericht voor ongehuwde protestantse dames vanaf 45 jaar. Het Dameshuis sloot in 1977 haar deuren. De Thomas Scheltus Stichting werd een vermogensfonds. Dit fonds helpt protestants christelijke alleenstaande vrouwen van 45 jaar en ouder, die het financieel moeilijk hebben.

De criteria van de Thomas Scheltus Stichting
De aanvragen moeten voorzien in een directe levensbehoefte (zowel materieel als immaterieel) waar op geen andere manier hulp voor beschikbaar is. Schuldfinanciering valt hier niet onder. In de statuten van de Stichting staan verder de volgende criteria voor hulp:

 • Alleenstaande vrouw
 • Woonachtig in de gemeente Amersfoort
 • 45 jaar of ouder
 • Protestants
 • Minimuminkomen, veelal bijstand of AOW

Hoe vraagt u de financiële bijdrage aan?
De diaconie moet de aanvraag doen. Dus kent u iemand die geholpen kan worden door de Thomas Scheltus Stichting? Vraag uw diaconie dan om de aanvraag per mail te sturen naar thomasscheltus@kpnmail.nl met daarin:

 • Omschrijving waarvoor een bijdrage wordt gevraagd + het concrete bedrag
  • Geanonimiseerde informatie over de persoon waarvoor de aanvraag gedaan wordt (voldoet de persoon aan de criteria van de stichting?)
  • Onderbouwing van de aanvraag
  • Als de aanvraag op meerdere plekken wordt gedaan, dit ook graag vermelden

Kent u vrouwen die aan de criteria voldoen en hulp nodig hebben? Aarzel niet om de hulpvraag via uw diaconie te sturen. De Thomas Scheltus Stichting is opgericht deze vrouwen te helpen.

Namens het bestuur van de Thomas Scheltus Stichting,

Lukas Heijs
Secretaris-penningmeester

thomasscheltus@kpnmail.nl, www.thomasscheltus.nl  

Start met typen en druk op Enter om te zoeken