WEEF- zeven kunstenaars onderzoeken en verbeelden de textielverhalen van Amersfoort

Tijdens de manifestatie WEEF onderzoeken en verbeelden zeven kunstenaars het textielverleden van Amersfoort. Zij gaan op zoek naar sporen van deze rijke geschiedenis in de collecties van Museum Flehite en Archief Eemland. Vanaf 3 oktober zijn de nieuwe kunstwerken te zien in Museum Flehite en op diverse locaties in de Amersfoortse binnenstad.

Zoals textiel en Amersfoort met elkaar verweven zijn, zo lopen er ook veel draadjes tussen weefkunst en levenskunst. Elke maand wordt in de Amersfoortse Zwaan met elkaar zo’n draadje gevolgd dat zijn weerslag heeft gevonden in de taal en in het dagelijks leven. We doen dat door een korte inleiding in het thema gevolgd door een open gesprek – met een kop thee, aan tafel, met goede onderlinge afstand en onder leiding van stadsdominee Diederiek van Loo. Schuif aan in de Amersfoortse Zwaan (Langestraat 61), je bent welkom.

5 september & 12 september, 16-17 uur: weefkunst-levenskunst: “snuit je neus en droog je tranen”. We beginnen met wat historische kennis over Amersfoort als textielstad. En daarna gaan we meewerken aan het “Ontroerboek”, een kunstwerk dat PJ Roggeband gaat maken van hèt meest gebruikte stukje textiel: de zakdoek.

Hij zal beide zaterdagen aanwezig zijn om uit te leggen wat hem voor ogen staat. Iedereen kan aan de slag om op de zelf meegebrachte zakdoeken, of met een nieuw exemplaar dat klaarligt in de kerk. Alle verdere benodigdheden zijn er ook. De tranen van verdriet, geluk, verbittering of opluchting verbeelden de emoties van deze Coronatijd. Een selectie van deze ‘ontroerdoeken’ verwerkt Roggeband in het ONTROERBOEK. Alle overige bewerkte zakdoeken worden tijdens WEEF getoond.
Het werkt het beste als je allebei de zaterdagen aanwezig bent, maar desgewenst kunnen ze ook los van elkaar gevolgd worden.

Voor meer info: stadsdomineeAmersfoort@gmail.com

Start met typen en druk op Enter om te zoeken