Vredesweek 2020 Amersfoort

Vrede verbindt Verschil

De Ambassade van Vrede te Amersfoort vraagt uw aandacht voor vrede via een interessant programma in de vredesweek.

Alle activiteiten met in achtneming van de maatregelen en onder voorbehoud, vanwege het Covid-19 virus.

Programma 19 tot en met 27 september 2020

Zaterdag 19 september

10.30 – 12.30 uur Symposium “Kerk zijn in oorlogstijd” (via ZOOM)
Prof. Jan Bank, historicus, kijkt terug op de bezettingstijd.
Organisatie: Spiritueel Cultureel Centrum, Raad van Kerken Amersfoort, Ambassade van Vrede Amersfoort, Amnesty International Amersfoort. (Bijdrage 5 euro).Informatie en aanmelden: secretariaatscc@gmail.com
St Franciscus Xaveriuskerk, ’t Zand 31, Amersfoort

16.00 uur Opening Vredesweek met fototentoonstelling “Vrede verbindt verschil”
Toespraak vertegenwoordiger vanuit de burgerlijke gemeente
St Joriskerk, Hof 1, 3811 CJ Amersfoort

17.00 -18.00 uur Evensong
m.m.v. de Amersfoortse Cantorij, o.l.v. Bas Ramselaar, orgel Rien Donkersloot, voorganger Ds. Geurt Roffel
St Joriskerk, Hof 1, 3811 CJ Amersfoort

Zondag 20 september
Diensten in diverse kerken en religieuze genootschappen.

Maandag 21 september
“Vrede verbindt verschil” Lezing Lesbos met dicussie door Gerrit Sepers, Amnesty International, Amersfoort
14.00 – 15.00 uur  Bovenbouw groep 1, Farel College, besloten bijeenkomst
15.00 – 16.00 uur  Bovenbouw groep 2, Farel College, besloten bijeenkomst
Farel College, Paladijnenweg 101, 3813 DC Amersfoort

Woensdag 23 september
20.00 – 22.00 uur Wie of wat verbindt verschil?
Welke verschillen moeten er eigenlijk verbonden worden? Waar is dat noodzakelijk? Een hoop verschillen bestaan gewoon en ieder doet zijn ding. Maar soms schuurt het. Waar het meest? Wij gaan in gesprek met Meryem Kilic-Karaaslan (bestuurskundige) en Abdellah Salama (jeugdhulpverlener). Kijkt Meryem naar deze vragen met een helikopterview, Abdellah is een man van de praktijk. En de deelnemers aan dit gesprek komen met hun eigen vragen en ervaringen.
Dialoogavond van Platform van Levensbeschouwingen en Religies Aanmelden via Elly Boon: ellyboon@dds.nl telefoon 033-4753205 De Bron, Vogelplein 1, 3815 GV Amersfoort

Zaterdag 26 september
17.00 -18.00 uur Slotbijeenkomst Vredesweek
Muziek en inspirerende teksten wisselen elkaar af.
Overweging door Josephine van Pampus, pastoraal werker RK, voorzitter van Raad van Kerken Amersfoort, orgel, piano door Bram Boers en Henk de Koning, zang (klein-koor) en gedichten.
Aanmelden via Elly Boon: ellyboon@dds.nl telefoon 033-4753205
St Franciscus Xaveriuskerk, ’t Zand 31, Amersfoort

Zondag 27 september
09.30 – 10.30 uur Als alle mensen op aarde hand in hand tezamen gaan…
Symbolisch nu. Werken aan vrede: het hele jaar door.
Lezing door Rens van Duffelen, Apostolisch Genootschap en Gürbûz Yalcin, Mevlana Moskee
Aanmelden via amersfoort@apgen.nl
Apostolisch Genootschap, Meridiaan 39, Amersfoort

Amnesty International staat op enkele plaatsen met een stand en handtekeningenlijsten.