Vacature communicatiemedewerker PGA

De Protestantse Gemeente Amersfoort zoekt een Communicatiemedewerker voor gemiddeld 16 uur per week.

Doel van de functie:

De Protestantse Gemeente Amersfoort (PGA) is een samenwerkingsverband van tien wijkgemeenten en de stadsdominee. Elke gemeente legt eigen accenten vanuit een herkenbare identiteit. Als medewerker communicatie vergroot je de bekendheid, zichtbaarheid en vindbaarheid van de PGA, zowel naar buiten toe als richting de eigen leden. Daarnaast versterk je de communicatieactiviteiten van de wijkgemeenten.

Taken

• Je ontwikkelt het communicatiebeleid, samen met de Commissie Communicatie.
  • Je stelt een activiteitenplan op om de bekendheid, zichtbaarheid en vindbaarheid van de boodschap en de activiteiten van (de wijkgemeenten van) de PGA te vergroten.
  • Je onderhoudt contact met de vrijwilligers van de wijkgemeenten die daar actief zijn op het gebied van communicatie. Je ondersteunt en adviseert hen en organiseert eventueel workshops.
  • Je beheert de website en social media-kanalen van de PGA.
  • Je treedt op als hoofdredacteur van het magazine Drieluik.
  • Je coördineert de communicatie rondom projecten zoals Actie Kerkbalans.
  • PR- en communicatieactiviteiten voor de Stadsdominee.
  • Je ontwerpt communicatiemiddelen en/of stuurt een grafisch vormgever aan.
  • Je onderhoudt contacten met lokale media.
  • Je bent redactielid Raad van Kerkenpagina van De Stad Amersfoort.

Werkstructuur

• Je brengt verslag uit aan en krijgt feedback van de Commissie Communicatie.
  • De voorzitter van de Commissie Communicatie is vanuit het moderamen van de Algemene Kerkenraad je aanspreekpunt.

Profiel

• Je hebt een HBO-opleiding communicatie / journalistiek of een andere relevante opleiding afgerond;
  • Je hebt het liefst vijf jaar ervaring op het gebied van communicatie;
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • Je bent een verbinder met goede adviesvaardigheden;
  • Je hebt ervaring met het beheren van websites via een content management systeem;
  • Je hebt een visie op en ervaring met online marketing / social media
  • Je hebt ervaring met het schrijven en redigeren van content;
  • Je kent de veelkleurigheid en de organisatie van de Protestantse Kerk in Nederland;
  • Je bent actief betrokken bij geloof en kerk en bij voorkeur lid van een PGA-gemeente.

Daarnaast is het ook een pre als je

• ervaring hebt met grafische vormgeving;
  • ervaring hebt met WordPress;
  • ervaring hebt met Facebook en Instagram;
  • bekend met de PGA en haar wijkgemeenten.

Wat hebben we jou te bieden?

• Een veelzijdige werkplek waarbij je met de breedte van het communicatievak aan de slag kunt.
  • Je werkt voor het grootste gedeelte vanuit huis, dus je kunt je uren flexibel indelen.
  • Een goed salaris dat gebaseerd is op de Arbeidsvoorwaardenregeling van de PKN. De aanstelling is in eerste instantie voor één jaar met de intentie om te verlengen.

Meer informatie?

Heb je vragen over de functie? Bel of mail dan naar Anita Groenendijk, (vertrekkend) communicatiemedewerker van de PGA, tel. (06) 53 52 70 47, communicatie@pkn-amersfoort.nl
Meer informatie over PGA: www.pkn-amersfoort.nl.

Sollicitatie

Wil je reageren op deze functie? Richt je sollicitatie dan aan mevrouw R. van Mourik, voorzitter Commissie Communicatie PGA. Stuur je motivatiebrief + CV voor 21 april (18 uur) naar rmvanmourik@live.nl. Sollicitatiegesprekken vinden op donderdag 29 april plaats.