Vacature: Medewerker PR en communicatie

De Protestantse Gemeente Amersfoort zoekt een medewerker PR en communicatie voor 8 uur per week.

Doel van de functie
De Protestantse Gemeente Amersfoort (PGA) is een samenwerkingsverband van tien wijkgemeenten en een pioniersplek. Elke gemeente legt eigen accenten vanuit een herkenbare identiteit. Als medewerker PR en communicatie vergroot je de bekendheid en zichtbaarheid van de PGA, zowel naar buiten toe als richting de eigen leden. Daarnaast versterk je de PR en communicatie-activiteiten van de wijkgemeenten.

Taken

• Je ondersteunt en adviseert de vrijwilligers van de wijkgemeenten die daar actief zijn op het gebied van communicatie en speelt een verbindende rol.
  • Je schrijft samen met de Commissie Communicatie een nieuw communicatiebeleidsplan
  • Je houdt de website van de PGA up to date door het plaatsen van nieuws en activiteiten.
  • Je onderhoudt de social media kanalen van de PGA
  • Je maakt deel uit van de redactie van het magazine Drieluik.
  • Je coördineert de communicatie rondom Actie Kerkbalans.
  • Je ontwerpt zo nu en dan een flyer / folder of stuurt een grafisch vormgever aan.
  • Je onderhoudt contacten met lokale media.

Werkstructuur

• Je brengt verslag uit aan en krijgt feedback van de Commissie Communicatie.
  • De voorzitter van de Commissie Communicatie is vanuit het moderamen van de Algemene Kerkenraad je aanspreekpunt.

Profiel

• Je hebt een HBO-opleiding communicatie / journalistiek of een andere relevante opleiding afgerond;
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • Je hebt ervaring met het beheren van websites via een content management systeem;
  • Je hebt ervaring met social media, zoals Facebook en Instagram;
  • Je hebt ervaring met het schrijven en redigeren van content;
  • Je kent de veelkleurigheid en de organisatie van de Protestantse Kerk in Nederland;
  • Je bent meelevend lid van een PKN-gemeente.

Daarnaast is het ook een pre als je

• ervaring hebt met grafische vormgeving;
  • ervaring hebt met WordPress;
  • ervaring hebt met Facebook Adverteren;
  • bekend met de PGA en haar wijkgemeenten.

Wat hebben we jou te bieden?

• Een veelzijdige werkplek waarbij je met de breedte van het communicatievak aan de slag kunt.
  • Je werkt voor het grootste gedeelte vanuit huis, dus je kunt je uren flexibel indelen.
  • Een goed salaris dat gebaseerd is op de Arbeidsvoorwaardenregeling van de PKN. De aanstelling is in eerste instantie voor één jaar met de intentie om te verlengen.

Meer informatie?
Heb je vragen over de functie? Bel of mail dan naar Ronald-Jan de Bruin, (vertrekkend) medewerker PR en communicatie van de PGA, tel. (06) 52880892, communicatie@pkn-amersfoort.nl

Sollicitatie
Wil je reageren op deze functie? Richt je sollicitatie dan aan Reina van Mourik, voorzitter Commissie Communicatie PGA. Stuur je motivatiebrief + CV voor 18 mei 2019 naar communicatie@pkn-amersfoort.nl. De sollicitatiegesprekken staan gepland op dinsdag 28 mei.