St. Joriskerk op zaterdag- en zondagmiddag open

In verband met de aanhoudende coronacrisis zal de St. Joriskerk met ingang van 31 oktober op zaterdag- en zondagmiddag geopend zijn voor publiek. De toegang is vrij. Voor bezoekers gelden de RIVM-richtlijnen; ze krijgen het advies een mondkapje te dragen.

Ook tijdens de eerste coronagolf, in maart/april was de binnenstadskerk in de weekends ’s middags geopend. ‘Die openstelling bleek in een behoefte te voorzien, ook al omdat de reguliere kerkdiensten te maken hadden met restricties’, zegt Annet van Goor, externe betrekkingen van de St. Joriskerk. ‘Bezoekers waardeerden het dat de eeuwenoude kerk ook in deze moeilijke tijd een plek bood voor stilte en bezinning.’

Nu de coronacrisis een nieuwe fase is ingegaan, is besloten om ook in de komende weekends ’s middags de deuren te openen. Op zaterdagmiddag van 12 tot 16 uur, onder auspiciën van de beheerscommissie. Op zondagmiddag is de kerk tussen 14.00 en 17.00 uur geopend; dan is de organisatie in handen van de Protestantse gemeente Amersfoort.