Sam’s Kledingactie – zodat kinderen naar school kunnen

Zit u al midden in de voorjaarsschoonmaak of doet u daar niet aan? Wilt u om een andere reden de bezem door uw garderobe halen? Hoe dan ook, u heeft ongetwijfeld kleding, beddengoed en gordijnen in huis waar u vanaf wilt. De Amersfoortse kerken doen ook dit jaar weer mee aan Sam’s Kledingactie – een mooie gelegenheid om met behulp van oude kleding een goed doel te steunen.

Sam’s Kledingactie heeft voor het komend voorjaar, in samenwerking met hulporganisatie Mensen In Nood vanCordaid, een nieuw goed doel uitgekozen. De opbrengsten van de ingezamelde kledinggaat voor de eerste helft van 2019 naar een project in Sulawesi. Sulawesi is op 28 september 2018 getroffen door een aardbeving en een tsunami, met aardverschuivingen tot gevolg. De verschillende aardverschuivingen hebben 2.087 mensen gedood en meer dan 211.000 mensen zijn ontheemd geraakt. Veel mensen leven onder een zeil in ontheemden kampen in de buurt van hun oorspronkelijke dorp. Ze beschikken nauwelijks over voedsel, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Onder deze zware omstandigheden zal wederopbouw een lange tijd in beslag nemen.

Sam’s Kledingactie omarmt dit project en hoopt een bijdrage te leveren aan de wederopbouw en herinrichting van 11 scholen. En door uw zolder en kasten op te ruimen, kunt u op uw beurt de kinderen in de Centraal-Afrikaanse Republiek steunen!

Wat en hoe: Oude kleding, schoenen en huishoudtextiel, graag afgeven in gesloten plastic zakken. Wanneer: Zaterdag 13 april tussen 10 en 12 uur. Inzamelpunten: St. Joriskerk, Bergkerk, De Bron, De Brug, Emmaüskerk, Fonteinkerk, De Hoeksteen, Nieuwe Kerk, Nijenstede.

NB: Alleen kleding die wordt ingeleverd bij de Adventkerk gaat naar de Amersfoortse Kledingbank.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wout van den Brink, whvdbrink53@gmail.com. Zie ook www.samskledingactie.nl