Rozenactie – Diaconale Dag Amersfoortse kerken

Wethouder Menno Tigelaar deelt eerste roos uit

Op zaterdag 13 april 2019 wordt de tweejaarlijkse Diaconale Dag van de kerken in Amersfoort gehouden. Diakenen en andere vrijwilligers staan bij supermarkten om gratis rozen uit te delen met de vraag: ‘Kent u iemand die u een hart onder de riem zou willen steken? Dan mag u deze roos aan hem of haar geven.’ Wethouder Menno Tigelaar reikt om 10.30 de eerste rozen uit bij De PLUS aan de Arnhemseweg. De actie wordt voor de derde keer georganiseerd. In 2017 zijn 1000 rozen uitgedeeld op 12 punten in de stad en in Noord.

Op de Diaconale Dag staan mensen centraal die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld een overbelaste mantelzorger die intensief voor haar dementerende moeder zorgt. Of de buurman die alleen woont en door hoge leeftijd niet zelfstandig meer naar buiten kan. Hij vereenzaamt. Of een gezin dat een kind verloren heeft door een brommerongeluk. Met de Rozenactie willen we al deze mensen een hart onder de riem steken.

Vrijwilligers van de St. Joriskerk doen naast de Rozenactie nog andere activiteiten zoals klussen bij mensen thuis en pannenkoeken bakken in het Diaconaal Aandachtcentrum aan de Zuidsingel.

Meer weten?
Neem dan contact op met Joke Koolhof, diaconaal opbouwwerker van de Protestantse Gemeente Amersfoort via dowamersfoort@solcon.nl of 06 – 20513437.