Manifestatie Welkom Hier Amersfoort

Op zaterdag 12 november vindt in de Bergkerk de manifestatie Welkom Hier Amersfoort plaats: dé plek voor Amersfoortse organisaties en vrijwilligers om te laten zien wat zij doen met en voor vluchtelingen in hun omgeving. Welkom Hier Amersfoort biedt bezoekers en deelnemers de kans om ervaringen en mogelijke zorgen over de komst van vluchtelingen in de stad met elkaar te delen. Initiatiefnemers Justice and Peace, de Landelijke Raad van Kerken en Amersfoort Geeft Thuis organiseren deze dag met expert sessies, een initiatievenmarkt, een divers podiumprogramma, kinderactiviteiten en culinaire verrassingen. Toegang is gratis.

Het programma zal uit twee dagdelen bestaan. De ochtend staat in het teken van de jaarlijkse Beraadsdag Vluchtelingen van landelijke Raden van Kerken. Tijdens dit besloten programma spreken zij met lokale initiatieven over onder andere de stand van zaken in het Europese vluchtelingenbeleid.

Het middagprogramma is open voor iedereen! Van 13:00-17:00 zijn de deuren van de Bergkerk open. Er wordt een rijk programma gepresenteerd waarbij verschillende organisaties en vrijwilligers uit Amersfoort hun activiteiten laten zien. Tijdens een initiatievenmarkt laten zij samen zien dat er een breed draagvlak bestaat voor de opvang van vluchtelingen in Amersfoort. Het programma zal worden aangevuld met debat, theater,  muziek en lezingen. Vluchtelingen die in Amersfoort wonen vertellen hun persoonlijke verhaal en er zal ruimte zijn om te spreken over zorgen of ideeën met betrekking tot hun komst.

Meedoen aan Welkom Hier Amersfoort?

Wil je meer weten of je aanmelden als initiatief of vrijwilliger? Kijk voor impressies van vorige edities van Welkom Hier en voor meer informatie en updates over het programma van Welkom Hier Amersfoort op: www.welkomhier.nl/edities/amersfoort.

“Ik ben trots op onze civil society! Hier blijkt dat lokale solidariteit veel breder gedragen wordt in de samenleving dan je in de media ziet. Zoveel mensen zijn bereid om zich actief in te zetten voor vluchtelingen!” (bezoeker Welkom Hier Delft, 17 september 2016)

Welkom Hier Amersfoort is de vierde in de reeks Welkom Hier manifestaties en wordt georganiseerd door Justice and Peace in samenwerking met de Raad van Kerken in Nederland en Amersfoort Geeft Thuis. Deze editie wordt verder mogelijk gemaakt door de Bergkerk Amersfoort.

welkom-hier-amersfoort-flyer