Impressie van de manifestatie Welkom Hier

Het was een gezellige drukte op de manifestatie Welkom Hier in de Bergkerk; een initiatief van Justice and Peace en de landelijke Raad van Kerken in samenwerking met Amersfoort Geeft Thuis. 13 projecten en organisaties presenteerden zich op de initiatievenmarkt om te laten zien wat zij voor en met vluchtelingen doen.

In de kerkzaal was een programma met sprekers, waaronder burgemeester Bolsius, theater, muziek en dans. Marijke Visser en Hilda Pater-Koning vertelden op de initiatievenmarkt enthousiast over De Gezelligheid en de Taallessen in de Bergherberg. De vrijwilligers van de Gezelligheid knutselen op woensdagmiddag met kinderen die in het asielzoekerscentrum tegenover de dierentuin wonen. Een aantal werkjes van de kinderen werd tentoongesteld.

Marijke: ‘op 11 november hebben we met de kinderen Sint Maarten gevierd op het terrein van het asielzoekerscentrum. De kinderen liepen met zelfgemaakte lampions langs jongeren van o.a. de Bergkerk die wat lekkers en een cadeautje voor ze hadden. We zouden het fijn vinden om onze groep met een paar vrijwilligers uit te breiden want ook in de vakanties gaan we door met De Gezelligheid.’ Hilda doet graag een oproep voor mensen die de Nederlandse taal beter willen leren. Elke dinsdagmorgen kunnen zij vanaf 9.30 uur tot 12.00 uur terecht in de Bergherberg. Voor meer informatie over beide projecten: Marijke Visser of Hilda Pater-Koning.

Er waren op de initiatievenmarkt nog meer organisaties die om vrijwilligers vroegen. Zo kun je bij NVA centrum voor integratie en participatie taalcoach worden voor volwassenen en kinderen met een verblijfsvergunning, www.nva-amersfoort.nl. Mahber Selam, een vereniging van Eritreeërs en Ethiopiërs, zoekt een Nederlandse jongvolwassene voor contact met een jonge Eritrese vluchteling in Amersfoort, www.mahberselam. Kijk op de website www.welkomhier.nl/amersfoort voor meer informatie over de manifestatie en de projecten.