Expositie Jeltje Hoogenkamp in Fonteinkerk

Jeltje Hoogekamp-Jansen (1946) deed de Rietveldacademie in Amsterdam. De schilderijen die zij maakt zijn vaak rond een thema, vaak gerelateerd aan christelijke onderwerpen .Jeltje en haar man hebben de Stichting de Roos van Culemborg opgericht, om voor kunst , gedichten en muziek een platform te bieden. De reeksen schilderijen Van Jeltje Hoogenkamp met een bepaald thema vormen de reisexposities die de Stichting uitleent aan plaatselijke gemeenschappen

Het thema van de expositie die wij graag willen laten zien is Het Zonnelied, wat Franciscus schreef in het laatste jaar van zijn leven. Het is een grote lofprijzing op de schepping. De zeven basiselementen zon, maan, wind, water, vuur, aarde en dood, worden ‘broeder’ en ‘zuster’ genoemd. Zeven schilderijen ontstonden en René van Loenen maakte er zeven gedichten bij, zowel in het Nederlands als in het Fries.

Op de schilderijen van deze expositie zijn abstracte vormen en kleurvlakken te zien. De kijker kan zelf een beeld vormen en een gedicht kan daarbij helpen.

De expositie is te zien in Huis van Zuid van 30 mei tot en met 26 september 2021. www.fonteinkerkamersfoort.nl