September, 2019

22sepDe hele dag28Vredesweek 21 t/m 29 septemberdiverse locaties

Details van het evenement

In tijden dat de Amerikaanse president Trump praat over het bouwen van een grensmuur en Europa de buitengrenzen steeds meer sluit voor vluchtelingen, kiest PAX als thema van de Vredesweek 2019: ’Vrede verbindt over grenzen’.

Het thema nodigt uit om de grenzen op te zoeken en te onderzoeken. Want aan de andere kant van de grens wacht vaak een wereld aan ontmoetingen en mogelijkheden. De Ambassade van Vrede te Amersfoort vraagt uw aandacht voor vrede via een interessant programma in en om de week van 21 t/m 29 september:

Don 19 sept, 18.00 uur, Johanneskerk:
Café Zin-Hutspot en Humus: Gastvrouwen en -heren uit diverse conflictgebieden (Syrië, Ethiopië, Eritrea en Congo) ontvangen u/jullie aan hun tafel. Aanmelden vooraf noodzakelijk via opgeven@johanneskerk.nl of tel.06-10531458.

Zat 21 sept, 17.00, St. Franciscus Xaveriuskerk
(’t Zand 31): Oecumenische Vredesviering als opening van de Vredesweek, m.m.v. Huib Klamer (St Franciscus Xaverius kerk), Rens van Duffelen (Apostolisch Genootschap), Bernadette van Dijk (straatpastor) en een projectkoor o.l.v. Berend Borger. Bram Boers en Henk de Koning orgel/piano.

Zon 22 sept, 10.00 uur: In diverse kerken staat de zondagse viering in het teken van de Vredesweek.

Din 24 sept, 20.00 uur, Bahá’í-gemeenschap
(p/a Atelier-Zuid, Leusderweg 65): Thema-avond: “Wereldvrede”. Info: www.amersfoort.bahai.nl/thema-avond.

Woe 25 sept, 16.00 uur, Stichting Herdenkingsstenen Amersfoort:
Plaatsing Herdenkingsstenen bij de Utrechtseweg 35, 145 en 147. www.herdenkingsstenenamersfoort.nl

Woe 25 sept, 18.00 uur, De Bron: Vredesmaaltijd. Aanmelding vooraf noodzakelijk via: henniewimwulfers@gmail.com of tel. 033-4726137.

Don 26 sept, 20.00 uur, Voetbalvereniging KVVA (Dollardstraat 115): “Sporten over grenzen”. Maakt samen sporten ons grenzeloos? Maakt sámen sporten ons meer begripvol voor de ander? Of is sporten juist de plek waar we ons -vaak zonder het bewust te zijn- afschermen van en afzetten tégen de ander? Op deze dialoogavond gaan we in gesprek met sporters van heel diverse disciplines. Wat zijn hun ervaringen? Hoe gaan zij om met deze vragen. Dialoogavond door het Amersfoorts Platform voor Levensbeschouwingen en Religies.

Vrij 27 sept, 18.00 uur, Johanneskerk: Maaltijd met en voor jongeren (17 – 25 jaar). Graag aanmelden bij jongerenwerk@johanneskerk.nl.

Vrij 27 sept, 20.00 uur, Johanneskerk: Filmavond voor jongeren (17 – 25 jaar) met ‘Nadav’s Vrede’, over de opzet van een vredesbeweging in Israël door Nadav, een jongen van 12. Toegang vrij.

Vrij 27 sept, 20.00 uur, Fonteinkerk: Lezing: Op stap naar een klimaat van vrede en recht. Zie bij de Fonteinkerk.

Zat 28 sept, 10.30 uur, Apostolisch Genootschap (Meridiaan 39): ‘Burendag, ontmoeten-verbinden- waarderen en Viering 50 jaar gebouw Apostolisch Genootschap Amersfoort.

Zat 28 sept, 16.00 uur, Lutherse kerk: viering in het kader van de vredesweek.

September 22 (Zondag) - 28 (Zaterdag)