November, 2019

06nov20:0022:00Twee avonden over 'Groene theologie'Bergkerk, 20.00 - 22.00 uur

Details van het evenement

Op woensdagavond 6 november en 13 november zal er een lees- en discussieavond plaatsvinden aan de hand van het in maart verschenen boek ‘Groene theologie’, geschreven door theoloog Trees van Montfoort. Dat duurzaamheid in de maatschappij hoog op de agenda staat weet iedereen wel, maar wat heeft het christelijk geloof daar eigenlijk over te zeggen?

Aan de hand van enkele spraakmakende passages uit het boek, die we deels samen zullen lezen, vragen we ons af wat groene theologie, ook wel ‘ecotheologie’ genoemd, voor ons betekent. Hoe moeten wij als ‘rentmeesters’ omgaan met de aarde die ons gegeven is? Hebben wij als christenen de taak om ‘groen’ te zijn en wellicht een voorbeeld te zijn tot anderen? En moet dat alleen praktisch, of ook theologisch?

Aan de hand van dit toegankelijke boek zullen wij ons in dit thema verdiepen, dit alles met ‘groene’ koffie, thee en iets lekkers. De activiteit vindt plaats na het avondgebed, van 20:00 tot ongeveer 22:00 en is vrij toegankelijk.* De avond wordt geleidt door Stijn van der Woude, predikant in opleiding en stagiair in de Bergkerk in 2019-2020.

Vragen over de avond, of interesse om mee te doen? Stuur dan een bericht naar stijnvanderwoude@gmail.com
*Het boek dient zelf te worden aangeschaft (€27,50), een kleine bijdrage voor het drinken wordt op prijs gesteld.

(Woensdag) 20:00 - 22:00

Bergkerk