September, 2020

02sep20:3021:30Orgelconcert JoriskerkJoriskerk, 20.30 - 21.30 uur

Details van het evenement

Orgelzomer Joriskerk helemaal anders

De Orgelzomer in de Sint-Joriskerk in Amersfoort wordt in bijna elk opzicht anders dan voorgaande jaren. Er zijn vijf concerten met Bert den Hertog, Gerben Mourik, Bas de Vroome, Gerben Budding en Sander van den Houten. Zij geven hun concert samen met Jorisorganist Rien Donkersloot.

De concerten vinden om de andere week plaats op woensdagavond. Het eerste concert is op 8 juli, de daaropvolgende zijn 22 juli, 5 en 19 augustus en 2 september. De concerten beginnen om half negen ’s avonds.

Het worden bijzondere concerten, omdat ze toegankelijk zijn voor beperkt publiek maar tegelijk ook via internet worden uitgezonden. Ook de aanvangstijd is nieuw: om 20:30 uur. De concertbezoekers in de kerk zijn verplicht om minimaal anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Ook zijn ze verplicht zich van tevoren aan te melden via e-mail en ze betalen een toegangsprijs van tien euro.

De concertgevers bespelen tijdens de concerten het Naber-orgel en het Metzler/Edskes-koororgel van de Sint-Joriskerk. Ze kondigen het programma zelf aan en geven toelichtingen. Ze spelen literatuur en ze gaan improviseren.

2 september: Rien Donkersloot en Sander van den Houten

https://www.youtube.com/watch?v=sIkxKAsvKg8­

Sander van den Houten (1987) is organist van de Evangelisch Lutherse Kerk in Den Haag. Ook is hij de vaste bespeler van de orgels in de Broederkerk en de Burgwalkerk in Kampen. Hij is dirigent van drie koren en vaste begeleider van onder andere het Kampen Boys Choir.

Meer informatie via: https://orgelconcertenjoriskerk.nl/

Tijd

(Woensdag) 20:30 - 21:30

Locatie

Sint-Joriskerk

Hof 1, 3811 CJ Amersfoort

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

X