Augustus, 2020

19aug20:3021:30Orgelconcert JoriskerkJoriskerk, 20.30 - 21.30 uur

Details van het evenement

Orgelzomer Joriskerk helemaal anders

De Orgelzomer in de Sint-Joriskerk in Amersfoort wordt in bijna elk opzicht anders dan voorgaande jaren. Er zijn vijf concerten met Bert den Hertog, Gerben Mourik, Bas de Vroome, Gerben Budding en Sander van den Houten. Zij geven hun concert samen met Jorisorganist Rien Donkersloot.

De concerten vinden om de andere week plaats op woensdagavond. Het eerste concert is op 8 juli, de daaropvolgende zijn 22 juli, 5 en 19 augustus en 2 september. De concerten beginnen om half negen ’s avonds.

Het worden bijzondere concerten, omdat ze toegankelijk zijn voor beperkt publiek maar tegelijk ook via internet worden uitgezonden. Ook de aanvangstijd is nieuw: om 20:30 uur. De concertbezoekers in de kerk zijn verplicht om minimaal anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Ook zijn ze verplicht zich van tevoren aan te melden via e-mail en ze betalen een toegangsprijs van tien euro.

De concertgevers bespelen tijdens de concerten het Naber-orgel en het Metzler/Edskes-koororgel van de Sint-Joriskerk. Ze kondigen het programma zelf aan en geven toelichtingen. Ze spelen literatuur en ze gaan improviseren.

19 augustus: Rien Donkersloot en Gerben Mourik

https://www.youtube.com/watch?v=rJLlx1sRTGM

Gerben Mourik (1981), organist van de Grote Kerk in Oudewater, is wereldberoemd vanwege zijn improvisaties, waarvan vele cd’s verschenen. Ook is hij pleitbezorger van orgels en orgelmuziek uit de twintigste eeuw, in binnen- en buitenland. Hij is artistiek adviseur en huisorganist van ‘De stad Klundert’, een voormalig kerkgebouw waarin twee grote orgels staan, van Marcussen en Vermeulen.

Meer informatie via: https://orgelconcertenjoriskerk.nl/

Tijd

(Woensdag) 20:30 - 21:30

Locatie

Sint-Joriskerk

Hof 1, 3811 CJ Amersfoort

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

X