November, 2019

29nov10:0022:00Ontmoeting in het onmeetbare I Beeldende kunstNieuwe kerk, 10.00 - 22.00 uur

Details van het evenement

Op verschillende momenten in de maand november gaan kunstenaars van verschillende kunstdisciplines op zoek naar de vele betekenissen en verhalen van een kerkgebouw. In gesprek met gelovigen, gebruikers, bezoekers én, in gesprek met het gebouw zelf. Ze onderzoeken wat een kerk is, was en zou kunnen zijn. Het resultaat: zes verrassende en voor het publiek toegankelijk kunstmanifestaties, dwars door Nederland. Van Groningen tot Maastricht. En van Leiden tot Nijmegen.

In Amersfoort zet de Nieuwe Kerk de deuren van haar kerk open voor dit initiatief. Ella Derksen van Embedding the Arts zal samen met studenten Fine Arts van de HKU een tentoonstelling samenstellen in deze ruimte die niet per se voor kunst is bestemd. Embedding the Arts zoekt naar plekken waar kunstenaars gekoppeld worden aan ruimtelijke of maatschappelijke opgaven.
Naast de studenten worden ook alumni uitgenodigd om een kunstwerk in opdracht te maken, van installatie tot performance of video, binnen of buiten de kerk.

Locatie: Nieuwe Kerk Amersfoort, Leusderweg 110, 3817 KC
Tijd: de tentoomstelling is open van 10 – 22 uur
Producent: Embedding the Arts | Ella Derksen
Uitvoerende(n): derdejaars studenten Fine Arts van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, onder leiding van Anno Dijkstra
Alumni: Ischa Kempka, Fadenka van der Sloot, Jonathan Straatman
Ella Derksen schreef voor het Mondriaan Fonds een blog over Embedding the Arts.

’Kerk en Kunst’ wordt mede mogelijk gemaakt vanuit het programma Toekomst Religieus Erfgoed van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed waarin partners samenwerken om kerkgebouwen een duurzame toekomst te geven. Voor meer info: klik hier

(Vrijdag) 10:00 - 22:00

Nieuwe Kerk