Oktober, 2019

09okt20:0022:00Lezing: Rembrandt, artistieke criticus van kerk en staatFonteinkerk 20.00 - 22.00 uur

Details van het evenement

In dit Rembrandtjaar gaan we  schilderijen van Rembrandt ontcijferen samen met dr. Gerda Hoekveld-Meijer,  auteur theologische en kunsthistorische boeken; zoals  De God van Rembrandt” en   haar laatste boek  Sprekende spiegels.

In de lezingen van Gerda Hoekveld Meijer maakt u kennis met een kant van Rembrandt die weinig naar voren komt in de literatuur. Zijn presentie was ook hierin uniek.

Rembrandt gebruikte Griekse en mythen en Bijbel verhalen tot lering en vermaak. Om de leiders van Kerk& Staat een spiegel voor te houden; nooit vleiend, altijd kritisch. Hij was samen met Vondel  de artistieke dilettant in roerige tijden van Reformatie en Contrareformatie.

De lezingen zijn op  donderdag 3 oktober en op woensdag 9 oktober in het Huis van Zuid, Zonnekamer;Fonteinkerk ;Robert Kochstraat 2-4 Amersfoort; Aanvang 20.00 tot 22.00 uur

Beide lezingen zijn ook los van elkaar te bezoeken.

Inloop 19.45

De toegang is gratis, aan het eind vragen wij van u een vrijwillige bijdrage.

U kunt zich aanmelden bij : vormingdoorontmoeting@fonteinkerk-amersfoort.nl

Contactpersoon: Mariette Christophe (Vorming door ontmoeting Fonteinkerk): 0651392644

(Woensdag) 20:00 - 22:00

Fonteinkerk