December, 2019

04dec20:0022:00Leerhuis Bijbelse vrouwen in zichtFonteinkerk, 20.00 - 22.00 uur

Details van het evenement

Ook in dit najaar bieden wij een leerhuis Bijbelse vrouwen in zicht aan onder leiding van Magda v.d. Ende, theologe. Vanaf 1979 houdt ze zich bezig met kabbala. Ze vertaalde Kabbala en Exodus, een boek van haar leraar Z’ev ben Shimon Halevi in het Nederlands. Begin 2019 verscheen haar boek: Zeg me, wie ben je… Tien bijbelse vrouwen en kabbala. De beeldhouwer Thijs Kwakernaak werd door dit boek geïnspireerd tot het maken van 10 beelden uit verschillende soorten hout (zie foto)

Vanuit de achtergrond van de kabbala en met name de figuur van de levensboom, vertelt Magda van der Ende, kabbala docente, verhalen over meer of minder bekende vrouwen uit de Hebreeuwse Bijbel. Zij duidt de verhalen op een archetypische manier. Dit brengt de vrouwen, hun karakter en essentie dichterbij dan wanneer ze vooral als vrouw-van gezien worden. Zo kunnen Sarah en Esther, Ruth en Debora ervaren worden als principes in ieders psyche. Magda gebruikt oude klassiek kabbalistische literatuur, ze put uit Talmoed en midrasj en af en toe maakt ze een uitstapje naar een klassieke Griekse godin. Na een korte inleiding over kabbala en de levensboom vertelt ze de verhalen. Er is ruimte voor interactie en een enkele oefening.

Data: Woensdagavond 6 en 20 november en 4 december
Tijd: 20.00-22.00 uur
Kosten: reader: 10.00 euro
Aanmelden : vormingdoorontmoeting@fonteinkerk-amersfoort.nl t.a.v. Roeleke de Witte