Februari, 2020

09febDe hele dag19aprFOTO EXPOSITIE BERGKERK: ‘DIT IS MIJN LAND’Bergkerk, 9 februari t/m 19 april

Details van het evenement

Dit is mijn Land’ is een documentair fotoproject waarin een beeld wordt gegeven van Nederland anno nu. Op elke foto staan twee vrouwen in een Nederlands landschap, een autochtone vrouw naast een allochtone.  Beide zijn (inmiddels) Nederlander.  Beide hebben een Nederlands paspoort. De vrouwen gaan gekleed in hun eigen authentieke kleding.

De van oorsprong Nederlandse in haar authentieke klederdracht. De van oorsprong uit het buitenland komende vrouw in haar klederdracht. Zij zijn op locatie gefotografeerd in een typisch Nederlands decor, in een Nederlands landschap.

Hun kleding is veelzeggend. Kleding  bedekt en onthult.  Kleding is niet slechts om de naaktheid te verhullen, het is ook een uitdrukking van identiteit. Door de vrouwen te fotograferen in authentieke klederdracht wordt er op dieper niveau een verbinding gelegd tussen mensen van verschillende komaf. De foto is gemaakt in het Nederland anno nu, maar de kleding is van voorheen. Door hun kleding tonen ze hun identiteit, hun roots, de groep waar ze bij horen. Maar door zich te laten fotograferen samen met iemand met een totaal andere dracht verbreken ze de exclusiviteit van de groep. ‘Wij beiden, zoals we hier naast elkaar staan, zijn mens. Door onze kleding tonen we waar we vandaan komen, maar door onze pose benadrukken we iets veel belangrijkers: ’ Wij zijn vrouw. Moeder. Nederlander.’

Nadere info: Sjaak Verboom (www.sjaakverboom.nl) .

Tijd

Februari 9 (Zondag) - April 19 (Zondag)

Locatie

Bergkerk

Doctor Abraham Kuyperlaan 2

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

X