September, 2017

02sep16:0017:0095 Aflaten voor MaartenMusic & drawing performance

Details van het evenement

Een music & drawing performance ter afsluiting van het Lutherjaar. Rinke Nijburg tekent metersbreed en Andries van Rossem speelt piano. We zijn erg trots dat we beide heren bereid hebben gevonden om opnieuw in de Amersfoortse Zwaan op te treden.

Andries van Rossem is een van Nederlands bekende moderne componisten en dit jaar Artist in Residence voor Musis Sacrum Arnhem. Rinke Nijburg is een veel gevraagd kunstenaar. Zijn werk hing onlangs in Museum Flehite in Amersfoort en is permanent te zien in het museum van Religieuze Kunst in Uden, en in het Catharijne Convent Utrecht.

Zij doen samen met enige regelmaat een MUSIC & DRAWING PERFORMANCE. Op een wand ontstaat onder je ogen een enorme tekening (1,5 x 6 meter). Het proces van tekenen duurt zo’n 45 minuten en wordt door Andries van Rossem begeleid met pianomuziek. Deel improviserend, deels met tevoren uitgezochte literatuur. Zo’n performance is een spannend gebeuren, geschikt voor jong en oud. Het publiek zit op het puntje van hun stoel en wordt meegenomen in een dynamisch geheel, de wording van een tekening, het vertellen van een verhaal.

De foto is van een MDP in januari 2016 in de Lutherse kerk, toen over de drie wijzen uit het oosten.
Voor nadere informatie zie:
www.rinkenijburg.com
andriesvanrossem.com