Drieluik juli:

In Drieluik van juli gaat het, hoe kan het ook bijna anders, over wat de effecten van de corona zijn voor onze Amersfoortste kerken. Geen normale kerkdiensten, maar in de kerk is genoeg te doen. Hoe slaan de wijken zich door corona? Twee predikanten vertellen over het dominee-zijn tijdens corona. Terug naar normaal? Voor dominees duurt dat nog wel even. Hoe ervaren zij hun werk in deze tijd?

Baart Koster sprak met Bas Ramselaar over Psalm 63, over zingen en God’s ontferming. En achterop Drieluik vinden we een door Els van Tol geschilderde icoon van de heilige Corona. In Drieluik vertelt zij meer over deze heilige waarnaar dit virus is vernoemd.

In de maand augustus komt er een zomerspecial uit! Werk jij mee aan dit nummer? Lees hoe je meedoet op bladzijde 11.

En om even bij weg te mijmeren, een prachtig verhaal van Gerard Raven ‘Een tijdcapsule van papier’. Een inkijkje in het leven van ‘gewone’ gelovigen uit de Amersfoortse geschiedenis adhv een stapel briefjes uit de 17e en 18e eeuw die in de kansel van de Joriskerk zijn gevonden tijdens de renovatie.

Lees Drieluik via deze link.