Corona en de diensten in de PGA

Natuurlijk hebben ook wij aandacht voor wat er speelt rond het corona-virus en de voorschriften van de overheid daarin. Daarom gaan de meeste kerken in Amersfoort komende zondag wel een dienst organiseren, maar beperken die, zodat we niet boven de 100 bezoekers uitkomen. Er is bijvoorbeeld wel een dominee, een organist/pianist en mensen die zingen, of de kerk is open voor gebed.

Heb je een kwetsbare gezondheid, ben je op leeftijd, of ben je verkouden, snotterig, hoesten, koorts, dan wordt het ernstig afgeraden om te komen. Dan kun je, net als je om een andere reden kiest om thuis te blijven, bijvoorbeeld meeluisteren/-kijken via internet. Volg hiervoor vooral ook de berichten van je eigen wijkgemeente.

Als je wel gezond bent en niet kwetsbaar, kijk dan bijvoorbeeld of je samen met mensen in je buurt kunt luisteren. En: heb aandacht voor wie wel kwetsbaar is, en niet zo meer de deur uitgaat nu. Bel hen, stuur een appje of kaartje, of vraag of je bijvoorbeeld boodschappen voor ze kunt doen. Ken je mensen, of ben je zelf iemand, die door dit allemaal er toch mee zit en graag iemand wil spreken: meld je bij een van de wijkpredikanten.

We volgen hiermee het advies van de nationale overheid, en dat geldt vooralsnog tot 31 maart.

Als christenen zijn we met elkaar verbonden door het licht van Pasen in de liefde van Jezus Christus. Laten we ook in deze verwarrende en beangstigende tijden met elkaar en met Christus verbonden blijven in ons gebed en in het omzien naar elkaar.