Buitenspelen met de kinderen op het AZC, vrijwilligers gevraagd

Elke woensdagmiddag kijken de kinderen van het Amersfoortse AZC uit naar de vrijwilligers van de Gezelligheid. Want dan gaat de speelgoedkast op het sportveld open! Steeds weer een feestje. De kinderen wonen met hun familie in een kleine kamer of een appartement dat gedeeld wordt met een andere familie. Ze hebben weinig speelgoed. Hun ouders worden vaak erg in beslag genomen door zorgen en procedures. Vooral in de weekends en vakanties hangen veel kinderen maar wat rond.

Geen school betekent verveling. Maar op woensdagmiddag, als de speelgoedkast opengaat, leven ze op! Er worden karren, stepjes, skeelers, ballen, hockeysticks en nog veel meer uitgedeeld. De vrijwilligers ( 19- 78 jaar) spelen zelf mee, doen voor hoe het materiaal gebruikt wordt. De kinderen krijgen een bekertje chocolademelk of limonade, stukjes appel en wortel. En het belangrijkste: ze krijgen aandacht, bemoediging. Ze leren hoe je om iets kunt vragen, hoe je een ruzietje op een goede manier kunt oplossen. Er zijn elke woensdag 3-4 mensen van de Gezelligheid aanwezig. Dat is geen overbodige luxe want er komen meestal zo’n 25-30 kinderen van 4-12 jaar.

Het zou voor de kinderen heel fijn zijn als de speelgoedkast vaker open kan. Het COA heeft de Gezelligheid gevraagd om ook in het weekend te komen. Maar daarvoor heeft De Gezelligheid niet genoeg vrijwilligers. We zijn al blij dat het lukt elke woensdagmiddag te komen. Dus zoeken we mensen die in het weekend willen komen, vrijdag of zaterdag. Het is echt heel leuk en dankbaar om te doen!

Wil je meer weten en /of je aanmelden? Marvis17@outlook.com tel. 033-4617636. Marijke Visser

Start met typen en druk op Enter om te zoeken