Bezichtiging en exposities Sint-Joriskerk

Van mei tot half oktober is de Sint-Joriskerk open voor wie dit monument wil bezichtigen. Dat kan van dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur voor 1 euro (folder met uitleg inbegrepen). Kinderen t/m 12 jaar gratis.

Er is méér te zien dan de schoonheid van de kerk: vier opeenvolgende exposities van respectievelijk Bartiméus (instelling voor blinden en slechtzienden), kunstenaarsgroep ‘De Ploegh’, Jeltje Hoogenkamp en Ruud Bartlema.

In het kader van de brede aandacht dit jaar voor ‘100 jaar De Stijl’, en de betekenis van Amersfoorter Piet Mondriaan daarvoor, is er een permanente expositie van Cornelis Bos. Hij heeft bewondering voor Mondriaan en zijn gebruik van primaire kleuren doet ook meteen aan deze kunstenaar denken. Cornelis speelt met lijnen en kleuren en heeft veel Amersfoortse monumenten afgebeeld. Hij exposeert schilderingen, tekeningen, glas-in-lood-ramen en zeefdrukken. Voor deze expositie is een Doopboek van de Sint-Joriskerk uit de 19e eeuw uit Archief Eemland gehaald, waarin de doop van Pieter Cornelis Mondriaan in 1872 is ingeschreven.

Meer informatie op: www.verhuurjoriskerk.nl Daar is ook te vinden op welke dagen de Sint-Joriskerk is gesloten in verband met verhuur.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken