Wat: Bergrede
Waar: Bergkerk
Wanneer: 23 maart, 20.00u
Kaarten: Vanaf 6 maart te bestellen.

Voormalig Rijksbouwmeester Floris Alkemade brengt in zijn Amersfoortse Bergrede een ode aan de bekoring: “Ik herken in de Bergrede twee kernbegrippen: begeerte en gerechtigheid. Begeerte lijkt in onze tijd het exclusieve domein van tech-bedrijven en flitsbezorgers te zijn, die feilloos en geraffineerd onze verlangens weten te voorspellen en te sturen.” Alkemade vraagt zich af: wat nu als we onze verbeeldingskracht inzetten om begeerte aan gerechtigheid te koppelen? “Dan wordt begeerte een positieve kracht. De wereld zit te springen om grote veranderingen op het gebied van klimaat en sociale gerechtigheid. Met technologie alleen gaan we het niet redden. Onze begeerte is een krachtige motor voor zinvolle verandering als we die via onze verbeeldingskracht op het juiste spoor weten te zetten. Wat willen we eigenlijk echt? Zijn devies: leid ons in bekoring!

We kijken er naar uit Floris Alkemade als Bergredenaar te mogen ontvangen in de Bergkerk. Afgelopen zomer was hij een van de gasten bij VPRO zomergasten, recentelijk verscheen zijn boek ‘De toekomst van Nederland’- de kunst van richting te veranderen.

Hartelijk welkom, woensdagavond 23 maart 2022, aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur.

Kaarten zijn vanaf 6 maart online verkrijgbaar via de website van de Bergkerk, een beperkte oplage fysieke kaartjes zal na enkele zondagsdiensten voorafgaand aan 23 maart tegen directe betaling worden verkocht.